Right menu

Wilsonic community

Facebook Twitter Flickr last.fm myspace

Facebook / Twitter

Twitter Updates

Follow us on Twitter.

Užívateľské fórum

Wilsonic festival 2007

Miesto pre vaše pripomienky, návrhy, kritiky, ale najmä pochvaly :)

Pre prispievanie do diskusného fóra sa musíte najprv prihlásiť tu.

Autor Správa

nickusha

25. jún 2007 09:18:04

hm...

ja len, ci nahodou niekto nestratil svoju vilu( alebo dve...)

maharadža

23. jún 2007 00:30:51

dalsi v poradi

dakujem velice vsetkym ludom ktori boli zainteresovany v organizacii festivalu WILSONIC od A-Z!!
    kazdy rok mam moznost vidiet len tu na par zastavok od mojho zrubu live moju oblubenu hudbu ..
    ale pre mna nahlavnejsi zlaty klinec programu na tohtorocnom wilsonicu bolo pocut Yukimi Nagano(neskutocna farba hlasu alebo
    ako sa tomu nadava ]
    na buduci rocnik chlapci posurte BONOBA to by bola pecka..
    a na buduci rok si donesiem na karicke pivny sud ale myslim ze to sa tu uz mihlo parkrat medzi riadkami
    GL

Mirjazz

15. jún 2007 18:18:29

skvele, jednoducho skvele

nemam nic ine na srdci iba velke DAKUJEM, ze po strasne dlhej dobe sa uz tyzden usmievam a citim jednoducho skvele!!! Velke pocity a velke zazitky.... Tesim na micro...

plecniacik

15. jún 2007 09:23:23

Tricko Wilsonic

Chcel som si kupit tricko Wilsonic ale nejako rychlo sa rozpredala moja velkost. Vedeli by ste mi poradit kde by sa este dalo zahnat ? Dakujem

stancza

13. jún 2007 16:54:08

pár slov k uplynulému víkendu...

Jasně, byly věci, které by bylo možno udělat líp, co si budem namlouvat. Vždycky se najde nějaká drobnost. Musím říct, že mě také trochu rozladilo čekání na pifko a problémy se zvukem při vystoupení Clary Hill. A měl jsem i výhrady ke zvuku the Herritage Orchestra, protože vokalistku v poslední skladbě "Skybreaks" jsem skoro neslyšel. Dle mého skromného názoru by zvuk houslí, tak jak byl druhý den slyšet při vystoupení Psapp, strčil do kapsy celý orchestr Sloveského rozhlasu ALE! Ale při Skybreaks mi stejně běhal mráz po zádech i po tom zatraceně horkém dni! Skvělá skladba, nemůžu si pomoct. Já jsem si to prostě jednoduše užil a byl to zážitek, přijít na festival se styly někdy tak moderními, že člověk přemýšlí, jestli je to ještě schopen pochopit a vychutnat a tam najednou vidět bandu lidí s klasickými nástroji a slyšet překrásné táhlé smyčcové party. Balzám. Vokálu Clary Hill bylo fakt škoda, těšil jsem se na její podání hitovky "No use", holt stane se, no. Zato Alex Barck nezklamal a zalepil bolístku parádními tracky, přesně se mi trefil do vkusu. Vystoupení Thief jsem spíš jen přetrpěl, protože únava už byla opravdu veliká, ale docela toho lituju, protože když poslouchám teď po skončení festivalu jejich věci, tak mě to strašně moc sedí. Dubstep je obyčejně moje krewní skupina, ale na boatu mi přišel hrozně tvrdý, já jsem spíš zvyklý na Boxcuttera apod. Ale ne jen pivem a zvukem živ je festivalový člověk. Sakra vysoko hodnotím ten prostor, odrazy noci v širém Dunaji, svítání v ulicích Bratislavy, západ slunce za hradem a k tomu pivko v ruce, naprosto skvělé lidi coby doprovod a průvodce kolem sebe (díky děvčata, bylo nám skvěle), co si víc přát? Snad jen aby jsme se všichni znovu ve zdraví setkali... Díky organizátorům za skvělou akci i přes ty drobné mušky na kráse. Tak na budúce...

Boh!

13. jún 2007 00:26:38

Lod'

Tak to bolo peklo od pul noci do sesti...pak akorat posledni pivo(nevim proc tam byl ten haineckaken,dit na slovensku je tolik piv dobrejch)a cesta du0mu.
    Dekuju poradatelum za takovej line-up!

mejtasa a treba pristi rokHej

oki

12. jún 2007 19:01:29

to nickushka

je mi to jasne,uz si aj nato spominam ako si taak skladam puzzle, ak budete este hladat partypartakov tak hit me up na icq:194240796 nech si tu nerobime chat na fore

Tristan_lover

12. jún 2007 18:50:02

moj prvy W:lson:c - no nie posledny!

nebudem pisat o kvalite zvuku, o vydychanom vzduchu, dlhych radoch na zenskych hajzlikoch, o totalnom bordeli, ktory sme tam nechali (a na druhy den uz nebol!), ani o tom ako dlho sme museli vonku cakat v piatok kym nas pustili dnu, ani o chabom vybere jedal v stankoch PRETOZE Wilso bol podla mna neskutocny...a uplne som si ho uzila.
    velmi sa z toho tesim a ostatne neriesim! snad je nas takych viac!
    T.

galiyosha

12. jún 2007 16:19:37

Ešte k lodi

Keďže som sa zjavne viacerých priaznivcov dubstepu dotkol svojou neprimerane ostrou reakciou na sobotňajších účinkujúcich na lodi, týmto sa im ospravedlňujem. Samotnú hudbu som nehodnotil, pretože dlhšie ako dve minúty som tam pri danej hlasitosti naozaj nedokázal vydržať. Stále si ale myslím, že hlasitosť reprodukcie, akú si vynútili, prekračovala bezpečnú mieru.

nickusha

12. jún 2007 15:28:15

to oki

nuz rysave sme boli obidve, asi ti nechcela dat cislo, lebo je zadana a ja sa vzdy o nu tak staram a ona zasa o mna, ved vies, baby a mne sa tam pacil niekto iny( tak mozno aj jej)

oki

12. jún 2007 15:01:10

to nickushka

dobre vediet ze ste tam sedeli, cakam na odvdacenie... ked to bolo nadranom tak si matne spominam na skupinku vytrsanych afrodit co mi sprijemnovali akciu, tusim ze jedna bola rysava (ta co mi nexcela dat cislo PRECO ASI...) a jej oddane kamosky co ju branili zubami nechtami, tomu vravim sudrznost, nedoprajete ani kamoske neto sebe :} .JOKING...

katedra

12. jún 2007 13:49:03

re:

aby tu neboli len negativne prispevky tak to trosku vyvazim....

1. vstupne? 500/600 sk je vela? ja teda nezarabam kedze studujem ale 500 slovom patstvo korun (kedze som kupoval mesiac pred festom) sa mi nezda moc za dva dni a za tolko interpretov...keby stal sto korun tak niektori asi budu aj tak nadavavat....

2. neboli lajnapy? vela ludi malo tie skladacie ku ktorym sa dostali este pred wilsonicom na roznych miestach v bratislave no nie kazdy je z ba....tiez som videl ze dost ludi malo vlastne vytlacene....je pravda ze tie co rozdavali pred wilsonicom mohli davat aj pri vchode ale to ze neboli je taka vec ze uz kvoli tomu viac nepojdem na wilsonic?

3. zvuk? ano mohol byt lepsi veru zvuk byva kamenom urazu na mnohych akciach....

4. rady na pivo, na wc? boli velke...jednoznacne podcenenie situacie....ale kto bol sikovny tak dlho necakal kedze pri niektorych capovacich miestach vela ludi nebyvalo.....no neprisiel som za pivom (aj ked vypil som ho neurekom) ale za hudbou....

5. niekto sa nebavil? vec vkusu...kazdy vedel na aky fest ide.....ja som stihol vsetko co som chcel vidiet a zhliadol som aj vela novych a zaujimavych veci (MInus, Galaktlan, Agoskodo Teliverek a pod + som stihol aj to pivo aj wc) a urcite mi este vela veci uslo (ako na kazdom takomto festivale)

jasne ze vsetko sa da zlepsit a dufam ze sa aj zlepsi ale inak hodnotim wilsonic velmi pozitivne!!!!!

nickusha

12. jún 2007 13:04:23

to oki

myslim, ze aj my baby sme isty cas sedeli na tej deke a tiez prideme nabuduce

oki

12. jún 2007 12:38:15

c'mon

Chcem pozdravit vsetkych co prispeli k mojej dobrej nalade na tomto festivale, ja osobne som ho prezil v tej najlepsej nalade, k comu mi obcas stacilo carovne slovicko c'mon! kto pocul,vie ocom tocim! Festak mal aj svoje muchy, a spomeniem aj niektore premna zasadne

1. na lod som sa bal, lebo vyzerala ze sa potopi! a to nevravim o blaznoch co tam behali s horiacimi poharmi a chceli to tam podpalit. Spopersovane baby boli fajn...
    2. v arene bolo dusno a ale nemozem ju hodnotit lebo som tam skoro nebol az na jedno performance, ked to tam roztocil ten japoncik na zaver,vraj pecka
    3. Live, live bolo fajn, ale malo bolo!!! WE WANT SOME MOOOORE!!!
    4. Club, club bol po lodi druhe miesto kde sa dalo poriadne vyblaznit, vsetko fajn az na tu kravu za barom co mi nadranom predala male pivo za 100SKK!!! a to hned dve, DAKUJEM TI DOBRA VILA,ZI spokojne a dlho...vsetkych co mate podobnu skusenost to prosim vytmavte org. thanx.

Wilsonic je vskutku fajn, najma pre takych co sa vedia zabavit aj napriek neduhom organizarov a ich holohlavych slapiek. Zdravim vsetkych co zazili flipy na deke pod SE nafukovckou!!! BABY najme! Urcite pridem nabuduce.

hal

12. jún 2007 10:30:50

hmmmm

takze v prvom rade, som fanusik podobnych kacii ako je wilsonic, a obdivujem chalanov, za to co robia. ale podla mna to nerobia uplne idealne. uz som par krat spominal, ze absolutne nechapem zbytocne megalomastvo ohladom 5 stagov (z ktorych v jednom momente aj tak 3 nefungovali) a 150 ucinkujucich. ale par konkretnych postrehov. bol som na wilsonicu iba v sobotu, takze postrehy sa tykaju tohto dna. Arena, hmm, absolutne nevhodny priestor, kde som vydrzal existovat asi minutu a pol. totalne vydychany vzduch, 50 stupnov, jednoducho podmienky, kde sa neda existovat. takze akekolvek vystupenia na tomto stagi boli pre mna zabite, co je skoda. lode. hmm. okrem toho, ze tam bol rovnaky problem ako v arene (vydychany vzduch, 50 stupnov) tak tam este k tomu bolo asi o 100% viac ludi, ako je ich oficialna kapacita. a aj tak tam nemohli byt vsetci. nie je to divne? ved vsetci si zaplatili rovnako. a ako k tomu pridem, ze sa tam ani poriadne nedostanem? pretoze je tam mega plno. inak ja si vobec nemyslim, ze na wilsonicu bolo viac ludi ako minuly rok. skor to len tak opticky vyzeralo, pretoze, bol festak inak rieseny, jednoducho ludia boli na mensom priestore (kedze priestor za arenou bol uzavrety) a preto sa zdalo ze je tam viac ludi. wilsonic prote nedokaze oslovit viac ako necelych 2000 ludi. co je skoda. obcerstvenie. je dost divne, ked sa mi viac oplati zbehnut do krcmy za rohom, ako cakat v rade priamo v areali. nehovoriac o tom, ze to v tej krcme bolo viac ako o polovicu lacnejsie. keby boli organizatory mensi megalomani, pozvali polovicu z ucinkujucich, zrealizovali to na 3 stagoch, mozno by zvysili prachy na vytlacenie nejakeho trapneho line-upy a mozno by sa nasiel aj prietor na znizenie ceny vstupenky, co by prilakalo viac ludi. no ale to uz nie je na mne.

dury

12. jún 2007 10:10:53

interier

ja viem ze je to poziadavka ako zo sci-fi, ale bolo by mozne v interieroch dat aspon plagaty ze ZAKAZ FAJCIT, to ze sa tam vzdy tlacia ludia a oblievaju ostatnych pivom a vselicim inym, to mozno ide vyprat, ale dychat ten smrad, ked je tam uz aj tak dost vydychany vzduch a davat si pozor aby som sa nepopalil, alebo neprepalil si oblecenie o niekoho cigaretu, to uz nieje moc zabavne...

Veronika Kobelárová

12. jún 2007 07:45:54

???

Toto bol môj prvy wilsonic a tak ako som sa nan tesila som zostala dost sklamana.... Ludia, čo ma na tento festival nahovorili su pravidelni navstevnici tejto akcie a tiez boli dost sklamani....
    Keby v piatok nehrali Nôze tak asi odidem velmi skoro a keby v sobotu neboli Koop a Jazzanova, tak sa tam uz ani nevratim.... Koop boli podla mna supeeeer a co sa tyka Jazzanovy tak som cakala dost zbytocne.... Samozrejme ma sklamalo ze neprisiel Clark, ale tak aspon chvilu som si zatancovala na chlapcov ktory ho zastupovali... Kedze som mala kupenu permanentku na dva dni motkala som sa po arealy a bola som pozriet aj na lodi aj v Arene, ale uz len kvoly vzduchu som sa radsej zdrziavala vonku )
    K organizacnym a ostatnym problemom sa vyjadrovat nebudem, pretoze vsetko tu uz bolo spomenute... Neviem, moje "tenkrat poprve" je viac sklamanie ako nadsenie, co ma mrzi, pretoze som sa tesila ze si uzijem dva dni zabavy a nie par hodin zabavy.....Esteze som mala okolo seba super ludi a samozrejme som par super ludi spoznala, takze dakujem aspon za to....
    Takze o rok??????????????????

galiyosha

11. jún 2007 22:47:27

Ešte zvuk...

Asi budem opäť v menšine, ale hlasitosť zvuku na hlavnom pódiu mi vôbec nepripadala slabá. Skôr som mal, ako spomína aj emiksk, niekedy problémy s jeho čiateľnosťou...

emiksk: Prečo vlastne na iných pódiách museli byť zvukári tam, kde boli, a nie tam, kde bývajú obvykle?

S čím bol problém v Aréne, by som aj sám rád vedel. Niektoré vystúpenia zneli celkom OK, ale pri ostatných som mal neodbytný pocit, že polovica zvuku sa kdesi medzi vystupujúcimi a bedňami proste stráca. Počas vystúpenia Chris de Luca vs Phon.o vraj týpci posielali zvukárovi z mixu na ich stole príliš silný signál(?!) -- netuším, čo tým bolo myslené, lebo takto to znie ako somarina. Možno to prehulovali na korekciách? Prečo to ale potom zvukár sťahoval až tak, že inkriminované pásmo nebolo počuť takmer vôbec?

galiyosha

11. jún 2007 21:50:19

Nie všetcia kopú za ďalší nu jazzový festival. :)

Sorry všetkým, čo toto budú čítať, za rozsah, ale nechcem, aby organizátori nadobudli z ostatných reakcií pocit, že všetcia návštevníci by boli najradšej, keby sa z Wilsonicu stali ďalšie Nu Jazz Days...

V prvom rade ďakujem organizátorom za námahu a hudobne stále najlepší väčší festival na Slovensku.

Pre budúce ročníky, pokiaľ je ich cieľom podobný rast návštevnosti, by som však naozaj ocenil, keby vzhľadom na to dimenzovali aj dostupnosť jednotlivých scén a festivalové zázemie pre návštevníkov. Podobne stiesnený pocit som mal naposledy veľa rokov dozadu na nejakej Pohode ešte na výstavisku. Ostatne, pokiaľ ľudia šlapú na pivo do priľahlej krčmy, lebo je to rýchlejšie než čakať na bare hneď pri pódiu, nie je asi všetko celkom v poriadku. Asi však podobnú návštevnosť ani sami nečakali...

Chcem veriť, že to všetko je "len" otázka peňazí a že po tomto návštevnícky úspešnom ročníku sa im podarí zohnať nejakého stabilného silného sponzora, čo prispeje aj k lepšiemu zvuku a väčšej tvorivej voľnosti v hudobnej dramaturgii.

Zvuk bol podľa mňa paradoxne najlepší na lodi. Leví podiel však na tom malo jednak to, že na daný priestor mal viac než dostatočnú výkonovú rezervu, jednak nazvučiť DJský mixpult je oveľa menší problém ako neustále sa meniace viacčlenné kapely. Horeuvedené však platilo len do chvíle, než si tí sedláci z Južného Londýna v sobotu vydupali, že pokiaľ nebude vytláčať okná z rámov, tak to nehrá dostatočne nahlas...

Hudobne sa tu s väčšinou ľudí určite nezhodnem. Počas festivalu som sa totižto naozaj dobre bavil len trikrát:

1. keď to v Aréne rozbalili Ágaskodó Telivérek,
    2. keď Phon.o hádku so zvukárom (neúspešne) riešil opakovaným obracaním monitora na publikum, aby počulo aspoň nejaké stredy,
    3. keď Pink Freud zahrali prerábku Goz Quarter (od zvyšku ich vystúpenia som však čakal viac).

Absenciou Clarka festival pre mňa osobne prišiel o headlinera. Možno je nakoniec dobre, že neprišiel, lebo pri všetkých tých problémoch so zvukom v Aréne by som počas jeho vystúpenia asi od rozčúlenia skolaboval. Každopádne začínam mať pocit, že hudobníci Warpu si už meno vedia robiť len tým, že nechodia na vlastné koncerty...

Od kapiel na hlavnom pódiu som osobne nič nečakal, čo aj väčšinou do bodky splnili. Ich produkcia mi bola buď ľahostajná (Heritage Orchestra) alebo ma z dosluchu hlavného pódia priam vyhnala (Nouvelle Vague, Koop). Fajn, hoc miestami trošku nevýrazní, ale aspoň osobití, tak boli podľa mojej skromnej mienky len Psapp.

Je však pravda, že hoc spomenuté kapely majú so sloganom festivalu máločo spoločného, priniesli mu asi prevažnú časť návštevníkov, a tak pokiaľ vďaka nim bude prežívať celý festival a popritom sa zvezie aj čosi zaujímavejšie, nič nenamietam...

Pole by som si asi viac užil v nejakom komornejšom priestore, ale vystúpenie bolo najmä ku koncu lepšie, než som po vypočutí Betkeho ostatného albumu čakal. Birdy Nam Nam ma odplašili na môj vkus trochu samoúčelným začiatkom, keď som nejako nedokázal vylučovať Maggi v kockách z toho, že štyria ľudia na pódiu sa snažia emulovať jedno MPCčko. Možno moja škoda, neskôr to vraj stálo za to.

Audion hral presne to, čo sa od neho dalo čakať, a hral to dobre. Bohužiaľ, mne aj jeho štúdiová tvorba, hoc osobitá, pripadá trocha fádna, a tak ma veľmi nebavil. Jimmy Edgar tiež nemal práve oslnivý začiatok, generické elektro okorenené hudobným glutamátom sodným -- prevarenými presetmi z Kaoss Padu -- ma nijako nezaujalo. Škoda, jeho set na Rádiu FM naznačil, že neskôr sa možno aj trochu rozbehol... Ešteže v Aréne už Phon.o rozdúchaval (z poslucháčskeho pohľadu oprávnený) konflikt so zvukárom, jeho vystúpenie s Chrisom de Lucom tak bola jediná vec, čo ma v piatok naozaj bavila, hoc to hudobne tiež nebola žiadna revolúcia. Opakovaný vtip už nie je vtipom, Nôze ma preto nebavili vôbec. Aj tak nemám rád sfanatizované davy...

V sobotu ma z lode definitívne vyhnala už spomenutá arogancia a dôležitosť dubstepových machrov, ktorý (ne)kvalitu zvuku zjavne hodnotia len podľa objemu basov. (Asi vtedy človek pre všetky tie basy nepočuje, ako smiešne jednoduchá tá ich hudba poväčšinou je...) Ľutujem uši tých, čo tam dobrovoľne zostali. Mne aj pár minút so štupľami(!) stačilo na to, aby som pochopil, že pokiaľ nechcem mať v budúcnosti z tej noci trvalé zdravotné následky, nemám tam čo robiť.

Machine Funck opäť potvrdili, že vrámci ČS patria k tomu (naj)lepšiemu, čo tu v tanečnej sfére máme. Ágaskodó Telivérek pre mňa potom boli jediným naozaj zábavným vystúpením a asi aj vyvrcholením celého festivalu. Škoda, že DJ Scotch Egg s doprovodom následne pôsobili dojmom, že sa ešte len spolu zoznamujú a zohrávajú, potenciál to určite malo...

Spätne ma tak mrzí, že som nestihol najmä viac z toho množstva východoeurópskych liveactov. Niektoré vraj naozaj stáli za to.

Každopádne organizátorom veľa energie a spokojných návštevníkov do budúcnosti!